Kultúra

A titánok haragja [filmpremier]

Visszatérnek az Olimposz istenei, a titánok, és persze nem virágot szednek 3D-ben.

Ismét itt vagyunk a görög istenek, félistenek és titánok között, akik A titánok harca után megint háborúskodásba keverednek. Perzeusz (Sam Worthington) speciel mint John Rambo, visszavonultan, családi körben él, amikor jön a hír, a titánok 10 év után megint rosszra törnek. Ráadásul az istenek hatalma sem korlátlan többé. Zeusz (Liam Neeson) ismét Perzeuszhoz fordul, hogy segítsen – ráadásul a titánok, Kronosz vezetésével már az istenek között is találtak szövetségeseket: ki mást, mint az alvilág istenét, Hádészt (Ralph Fiennes) és a háború istenét Árészt (Edgar Ramirez – sajnos nem az eredetileg elképzelt Javier Bardem)

Ez a mozi tulajdonképpen a 100 évvel ez előtti Georges Mélies-féle elkápráztató, trükkökkel “szédítő” filmezés legfrissebb gyümölcse. Az első részhez képest ezt nemcsak utólag térhatásúsították, hanem eleve 3D-ben vették fel. Lian Neeson, aki a mitológia nagy rajongója, tanácsokat adott, hogy kicsit jobban elidőzzünk a voltaképpeni anyagon, az istenek és halandók világában, de persze a film látványvilága sem szorult háttérbe.

Érdekesség, hogy Androméda szerepére végül Rosamund Pike lett a befutó, aminek nagyon örülhetünk, hisz az angol színésznő, aki mintha Audrey Tautou és Catherine Zeta-Jones keveréke a Barney és a nőkben visszafogott szépség volt, most pedig szó szerint igazi istennő. 

Kinek ajánljuk? akik igazi moziélményre vágynak némi mitológiával

Kinek nem? ókorkutatóknak, buddhistáknak

The Wrath of Titans – színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc, 2012, rendező: Jonathan Liebesman, forgatókönyvíró: Dan Mazeau, David Johnson, Steven Knight, Greg Berlanti, Beverley Cross, operatőr: Ben Davis, producer: Basil Iwanyk, Polly Cohen Johnsen, vágó: Martin Walsh, szereplők: Sam Worthington (Perszeusz), Liam Neeson (Zeusz), Ralph Fiennes (Hadész), Bill Nighy (Hépiasztosz), Rosamund Pike (Androméda), Danny Huston (Poszeidón), Edgar Ramirez (Arész)

Hazai bemutató: 2012. március 29.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik