Kultúra

A tévében: Vágó, zombik és focisták

Visszatér Vágó István a képernyőre, hatalmas futballóriásokról hallhatunk, illetve a horror is két filmmel jelentkezik.

20:00, Story4, átVágó
Vágó István vitathatatlanul az egyik leginkább tisztelt tévés személyiség, neve összeforrt a vetélkedő műfajával. Hosszú szünet után tér vissza a tévéképernyőre, miután kidolgozott egy vetélkedőt, amelyben három szinten kell versenyezni, három különböző módon, egyre elmélyülve, egyre behatóbban, részletesebben – és Vágó is egyre több csapdát rejthet el. A csatorna eddig sosem költött ennyi pénzt műsorra: 100 millió forintnál csengetett a pénztárgép. Meglátjuk, működik-e még az a híres Vágó-kémia.

21:00, film+, Zombik városa – Nincs menekvés
A vadnyugat alkalmas terepnek látszik űrlények és más nem odaillő teremtmények megjelenésére. Izgalmas ugyanis ebbe a szigorú koreográfiával értékrenddel, karakterkészélettel rendelkező világba becsempészni valami oda nem illőt – és ugyanilyen könnyedén lehet elbabrálni a működő western-gépezetet. Most zombik érkeznek a vadnyugatra, elvileg tehát két elég zárt máfaj találkozik – vígjátéki formában. Hát meglátjuk.

21:05, Duna TV, Puskás Ferenc – Egy legenda életre kel
1997-ben Dobor Dezsőt érte a megtiszteltetés, hogy elbeszélgessen Puskás Öcsivel, s a visszaemlékezés-folyam rögtön az 1953-as angol-magyar meccsel indul, melynek legnagyobb gólját, amit az évszázad találatának is szoktak hívni, Puskás lőtte. Puskást mindig jó hallgatni – kissé nehézkes, megviselt előadásmódja mögött is kihallatszik az a megkapó egyszerűség és nyíltság, amit a világ egyik legnagyobb játékosa, legendás sztárja haláláig megőrzött. Nagy foci, nagy bölcsesség, nagy szeretet. 

23:00, m2, Az isteni Diego
És akkor itt a másik nagy, akit állítólag Messi már megelőzött – hát nem tudom. Diego Maradonát látni játszani azt jelenti, a világ első három legjobb focistája közül látsz valakit. Maradona foci utáni élete ellenben nem úgy alakult, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de a sok pótszerrel, egó-túráztatással, butasággal fűszerezett utóélet nem feledtetheti a múltat. Ebben a filmben a 2004-ben szíverohamot kapó Maradona segítségére sietne egy rajongója, egy favágó, mivel egy Maradona alakú gyökéérzetű fát talált, amit a Mesternek, sőt a Bálványak is látnia kell, hogy hamarabb meggyógyuljon. Mielőtt többen is csóválni kezdenék a fejüket, elárulom, ez sem lesz túl szomorú film.

0:30, film+, A halál háza
A legnagyobb rémek mindig bennük laknak, nem az űrben, a legnagyobb rémségek sem kacifántosmesékben, hanem a szomszédban történnek. A családnak látszó emberi hazugságözön kiváló táptalaj az őszintetlénségnek, majd kegyetlenségnek. Egy ilyen háromtagú családról szól ez a film is, melyben a fiúgyerek végül elveszti a törelmét. S mivel ez nem vígjáték, hanem horror, következményei is vannak tettének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik