Kultúra

Projekt X – A buli elszabadul [filmpremier]

Újabb mérföldkő a tinifilmek történetében, avagy hogy buliznak az igazán vagányok?

A mozi evolúciójának szép(?) példája ez a film (a társadalom evolúciójának már nem mondanám): kezdetben, a 90-es években vala az Amerikai pite, melyben hőseink el akarták veszteni a szüzességüket – akkoriban ez még nagy szám volt. Aztán jöttek a csajok (Csajok a csúcson) meg a németek (Hangyák a gatyában). Majd később érkeztek az úgy nevezett felnőttek, 30-asok, akik azért még leginkább visszakéredzkednének az öltönyös-stresszes életük előtt zajlott gondtalan ifjúkorba: a Másnaposok.

Ez a film ennek a két halmaznak a metszete, hogy felidézzek valamit a matekos törzsanyagból. 

A tinik körében már rég nem az a kérdés, ki mikor vezstette el a szüzességét (speciel a menő tinik körében soha se ez volt), hanem, hogy ki kit mikor, hányszor. A lányok már rég nem csak azzal borzolják a kedélyeket, hogy fehér blúz alá fekete melltartót vesznek, és a fiúk sem az éjjel-nappaliban vett sörrel készülnek a bulira. Ez már egy másik kor. 

Szülők, figyelem, elképzelhető, hogy pár családi fészekre zord jövő vár, úgyhogy tessék belenézni ebbe a filmbe, hisz a tizenéves utód elképzelhető, hogy követni akarja kicsiben (és az még akkor is nagyon nagy lesz) a filmen látottakat: a nagy bulit, amelyen minden megtörténhet, s amely után lehet, hogy nem is takarítás, hanem renoválás fér rá a lakásra. 
Valószínűleg ez után a film után minden érintet szülő infarktusközeli állapotban hagyja rá a lakást középiskolás csemetéjére egy hétvége erejéig.

A film producere Todd Philips, a Másnaposok filmek rendezője, a főszerepben pedig Thomas Mann – fiúk-lányok, tudjátok, a szülőknek azt kell mondani: “Megyünk, megnézünk egy Thomas Mann-filmet!”

Kinek ajánljuk: jó szívvel, felelős felnőttként senkinek, de leginkább a szülőknek, hogy tudják, mi vár rájuk (a tinik így is, úgy is megnézik). 

Kinek nem: gyakran utazó szülők azért inkább jobb, ha nem tudják, mi történik, amikor nincsenek a lakásban.

Project X – színes, feliratos, amerikai vígjáték, 88 perc, 2012, rendező: Nima Nourizadeh, forgatókönyvíró: Matt Drake, operatőr: Ken Seng, producer: Todd Phillips, vágó: Jeff Groth, szereplők: Thomas Mann (Thomas), Jonathan Daniel Brown (J.B.),Oliver Cooper (Costa), Dax Flame (Dax), Nichole Bloom (Nicole), Kirby Bliss Blanton (Kirby), Brady Hender (Everett), Nick Nervies (Tyler)

Hazai bemutató: 2012. március 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik