Kultúra

A tévében: három vígjáték, egy szatíra meg a Mars

Mr. Bean, a tizedes és egy új magyar szitkom mellett a vörös bolygó és a rendszerváltás utáni Magyarország is bemutatkozik.

20:00, National Geographic, Útikalauz űrutazóknak: Mars
A mozikba a héten került a John Carter, Amerika egyik klasszikus képregényének a filmadaptációja, melyben a főhős a Marsra kerül, hogy megmentse a Földet. Most leellenőrizhetjük, hogy mennyire végeztek alapos munkát a látványtervezők – ebből az ismeretterjeszőt filmből megtudhatjuk, milyen is lenne, ha a Marson landolnánk.

20:05, TV2, Mr. Bean nyaral
Rowan Atkinson ismét akcióban, ami nem jelent mást, mint vért, verejtéket és könnyeket – a nevetéstől. Mr. Bean, világ egyik legkorlátoltabb komikus karaktere Cannes-ba érkezik, ahol rögtön összetévesztik egy rendezővel, illetve egy gyerekrablóval, ami Atkinsont ismerve már elég, hogy egy ideig hasizomlázunk legyen.

21:25, m1, Munkaügyek – IrReality Show
A Marslakók után indul a másik köztévés sorozat, aminek most egy werkfilmjét nézhetjük meg. A hetente jelentkező szitkom szerzői hétpróbás stand-upos szerzők Litkai Gergelytől (aki már egyszer megígérte, hogy többet nem dolgozik magyar filmesekkel) Hadházi Lászlón át Kovács András Péterig. A sorozat egy munkaügyi hivatal kétbalkezes dolgozóinak életét mutatja majd be, és Molnár Piroska, Mucsi Zoltán, Elek Ferenc, Gazsó György, Lengyel Tamás főszereplésével. 

22:10, Duna TV, A tizedes meg a többiek
Aki nem kísérletezne, inkább biztosra menne, ezt a már rongyosra nézett filmet választja. Az oroszok már a spájzban vannak, és a többi klasszikus duma, Sinkovits, Major, Darvas, Márkus, Ungváry – sajnos már a filmben fiatalembert játszó Iglódi István sincs közöttünk.     

23:45, TV2, Magyar szépség
Gothár Péter 2002-es filmje arról tesz tanúbizonyságot, hogy a változó, rendszerváltás szellemét lassan elfeledő, elslamposodó, botcsinálta kapitalizmusra kényszerített Magyarországnak a rendező próbálgatja, keresi a hangját – a filmet annak idején a bemutató után hamar levették a mozik a műsorról, nem is csoda, ma már eléggé zsákutcásnak tűnik ez a kifacsart nyelvű pamflet, szatíra valahol Gyarmathy Lívia és a Família Kft. közt félúton egy családról, mely alkalmazkodik az új idők szavához. A kései vetítési időpontot pár brutális háborús felvétel indokolja a Szovjetunió afganisztáni háborújából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik