Kultúra

A vásznon szakadt meg Anettka szíve

Félórás rapidkiállítást rendeztek a budapesti Közlekedési Múzeumban. A tárlaton bemutatott festményeken többek közt Kádár, Brezsnyev, Joshi Bharat és Bakács Tibor is életre kelt.

„Anettka lekési az űrhajót és megszakad a szíve”, „Szent Bakács, a szalámi tolvajok védelmezője”, „Brezsnyev elvtárs 35 év után megkapja első Trabantját”, „Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik” és “Joshi Bharat Edgar Degas Műtermében”. Furcsa címek, még furcsák kezdeményezés. Rekordkísérletként félórás flashkiállítás rendezett a budapesti Közlekedési Múzeum. A rapidtárlatot drMáriás festményeiből állították össze. Volt több olyan kép is, amit eddig még soha nem láthatott a közönség – pl. a „Combino Brothers” –, ezeket csak most és csakis 30 percig mutatták be.

DrMáriás, azaz Máriás Béla képzőművész, író, zenész, egykor a Tudósok zenekar énekes-trombitás-harsonás-szaxofonos vezetője volt. Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja. 2011-ben “Párhuzamos kultúráért” díjjal tüntették ki.

Íme, a Tudósok egyik nagy sikerű szerzeménye:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik