Kultúra

Tájékoztatók magyarul az ausztriai munkavállalásról

Fókuszban az Ausztriában igényelhető családi juttatások, családi pótlék igénylésének feltételei. Győrben, Sopron, Nezsideren.

Az Ausztria-Magyarország “Határon Átnyúló Együttműködés” program “IGR – Jövő a határtérségben” projekt szervezői ismét tájékoztató előadásokat tartanak Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók számára.

A rendezvényeken az érintett osztrák és magyar hatóságok, így a Magyar Államkincstár, a Finanzamt és a Burgenlandi Egészségbiztosítási Pénztár (BGKK) képviselői nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek, számol be a lehetőségről az ausztriaimunkak.hu. Az első előadásra családi juttatások címmel pénteken került sor Szombathelyen.

Családi juttatásokról, családi pótlékról

A résztvevők információt kapnak az Ausztriában igényelhető családi juttatásokról, családi pótlék igénylésének feltételeiről, illetve arról is, hogy osztrák jogosultság esetén, hogyan alakul a magyarországi juttatás, fűzte hozzá Horváth Csaba, projektmenedzser.

.Magyar nyelvű tolmácsolással

Az előadás után az egyes hatóságok információs asztalainál személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik; mind az előadás, mind pedig a tanácsadás magyar nyelvű tolmácsolással zajlik.

Győrben, Sopronban, Nezsideren

Február 23-án Győrben, február 24-én és 29-én Sopronban, február 26-án pedig Nezsideren/Neusiedl am See-ben lesz tanácsadás. Az előadások pontos idejéről, helyszínéről valamint témájáról az IGR honlapján tájékozódhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik