Kultúra

TGM: Nem Csurka volt a legrosszabb

A szombaton elhunyt Csurka Istvánról írt Tamás Gáspár Miklós. A hvg.hu-n megjelenő nekrológban TGM keményen fogalmaz.

Nyugodjék békében Csurka István, nem ő volt a legrosszabb – írja a hvg.hu-n megjelent nekrológjában Tamás Gáspár Miklós.

„Azon veszem észre magam, hogy bánkódom. Sajnálom, hogy meghalt. Ez nem képmutatás, még csak nem is merő érzelmesség: van rá okom. Nem most veszem észre először. A szélsőjobboldal képviselői közül ő egyedül tartozott a magyar értelmiséghez. Ahhoz a magyar értelmiséghez, amelynek a pusztulása – a szerep tarthatatlansága miatt és ellenére – annyira elkeserítő” – írja.

„Csurka náci volt meg fasiszta. De nem úgy volt náci, mint a Jobbik, amelynek indítékai között nem szerepel a magyar nép” – fogalmaz TGM, aki szerint Csurkát a demokratikus ellenzék tette tönkre.

S mivel magunk is részei vagyunk a magyar történelemnek, Csurka nekünk nem közömbös. Meggyászoljuk, mert gyászoljuk magunkat. Csurka sokat ártott a magyar népnek, mert a magyar nép sorsán gondolkodott. Úgy, ahogy tudott. Magyarország bizony Csurka országa is. Legyen neki könnyű a sír” – zárja sorait Tamás Gáspár Miklós.

A teljes nekrológot elolvashatja a hvg.hu oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik