Kultúra

Költözik a Juventus

A médiahatóság jóváhagyta a rádió üzemeltetőjével kötendő szerződést. Szerdától a 103,9-en szól a műsor.

Senki nem támadta meg a bíróságon a médiatanács decemberi döntését, amelynek értelmében a Juventus Rádió nyerte el a 103,9 MHz-es budapesti regionális frekvencián a sugárzás jogát, így a testület jóváhagyta a rádióval kötendő hatósági szerződés megkötését, amely hamarosan meg is történik.

A frekvencián jelenleg a Rádió1 szól, amelynek 60 napos, ideiglenes jogosultsága van, de a pályázati eljárás nyertesével való szerződéskötéssel ez a jogosultság megszűnik. A Juventus 52 millió forint plusz áfa éves sugárzási díjért használhatja a 103,9 MHz-es frekvenciát. A rádió programigazgatója elmondta: az új frekvencián a jelenlegihez hasonló műsorstruktúrával jelentkeznek február elsejétől.

A mostani, mintegy 36 százalék helyett 40 százalékban játszanak majd magyar zenét, emellett óránként három perces híradással jelentkeznek a jelenlegi egy perc helyett. Bolla Zsolt hozzátette: „Budapesti arcok” címmel egyórás beszélgetős műsorral jelentkezik a csatorna este 8 és 9 óra között, amelyben a fővárosban élő érdekes embereket mutatja be a rádió.

A médiatanács tavaly – a 103,9 MHz-es frekvenciával egyszerre – a 89,5 MHz-es frekvenciát is meghirdette, amelyre a Prodo Voice Zrt. nyerte el a műsorszórási jogosultságot, ám ezzel a rádióval még nem kötött szerződést a hatóság, így február 1-től várhatóan semmi nem szól majd ezen a frekvencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik