Kultúra

A tévében: ötből egy

Ma estére öt, nagyjából egy időben kezdődő filmet kínálunk fel választásra.

A Golyózápor pörgős és izgalmas akciófilm egy ügynökkel, aki heveny tűzpárbajban megment egy utcakövön világra jövő újszülöttet, majd egy prostituáltal együtt próbálják a baba életét továbbra is menteni, mert a Gonosz rá vadászik. A szereposztás majdnem tökéletes: ügynök – Clive Owen (jó), prostituált – Monica Bellucci (oké), főgonosz – Paul Giamatti (hát nem tudom, inkább tudnám őt elképzelni szülésznek vagy újságárusnak). 21:00, film+

Minden családban van egy Forrest Gump, aki igazából nem fogja fel, mit is él át, mindenhol ott van, mindenhová odakeveredik, de nem érzi a dolgok súlyát. Tom Hanks legjobb filmje, Robert Zemeckis egyik kiemelkedő rendezése, 141 perc Amerika-szatíra 21:05-től a TV2-n. Ez a klasszikus választás.

Aki klasszikusban a rémeset szereti – szintén ragyogó színészi alakításokkal -, az a Tortúrával jár jól. Egy ismert író elakad a hegyekben, a hóban, de a sebesült embernek egy szakképzett ápolónő érkezik a segítségére, aki ráadásul a rajongója is. Micsoda szerencse! Mint tévétornászból köztársasági elnökké lenni. Kár, hogy a néni kicsit eszelős, így a mentő-ápoló időszak a címbeli kellemességeket hozza el. Kathy Bates, James Caan Rob Reiner filmjében 21:10-től a Viasat3-on.

Akit a sztárok képráztatnak, azok közül is a férfiak, most egyet fizet, tizenhármat kap akcióban vehet részt. Az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik látszólag egy krimi, gyakorlatilag azonban divatbemutató, amelyben luxuscikkek és -ruhák láthatóak filmszerű show keretén belül. Clooney, Pitt, Garcia, Damon, Pacino, Cassel, hogy csak a legfontosabb vezetékneveket soroljam fel. 21:15, cool.

Aki pedig franciás, könnyed, sikamlós, nem túl bonyolult, de stílusos filmet szeretne látni mindenféle háttérüzenet nélkül, az a Vágyra vágyók című francia filmet válassza, amelyben három nő ismerkedik össze, akiket elcsábított a főnökük – kár, hogy ugyanaz a férfi. A bosszú nem maradhat el. 21:30, Duna TV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik