Szórakozás

George Clooney lett az év színésze Hollywoodban

Az ötvenesztendős színész két filmjével érdemelte ki az elismerést. Egyikben egy családjáért küzdő apát, másikban elnökjelöltet játszott.

George Clooney-t tüntetik ki az év színésze díjjal Hollywoodban – közölte szerdán a The Hollywood Reporter online kiadása. Az elismerést a színész a 15. Hollywoodi Filmfesztiválon, a Hollywood Film Awards díjkiosztó gálán veheti át október 24-én.

Az ötvenesztendős Clooney két filmjével érdemelte ki a díjat: családjáért küzdő apát játszott Alexander Payne The Descendants című drámájában, és elnökjelöltet a The Ides of March című politikai thrillerben. Utóbbi rendezése, és – társszerzőként – forgatókönyve is nevéhez fűződik.

“Hibátlan, szenvedélyes alakítást nyújtott Alexander Payne The Descendants című emberi drámájában. Clooney továbbra is Hollywood egyik legtehetségesebb színészeként tündököl. Nagy örömünkre szolgál, hogy kitüntethetjük őt az idei Hollywood Film Awards gálán” – jelentette ki Carlos de Abreu, a rendezvény alapítója és igazgatója.

A díjat korábban többek között Jackie Chan, Ewan McGregor, Tom Hanks, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro nyerte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik