Kultúra

A tévében: Bud Spencer, Igazából szerelem, hova tovább?

Ma elhozza a Jézuska a képernyőre mindazokat, akiket a magyar nézük leginkább vágynak.

A magyarok az egyik legszebb karácsonyi ajándékukat kapják ma este a Story4-től: Jakupcsek Gabriella 20:30-tól beszélget Bud Spencerrel, Magyarország első számú tévés személyiségével a Jakupcsek… mert érdekel-ben. Sokan meg fognak lepődni a babevős-fejcsóválós-Vitéz László-i csapásokkal bíró karaktereket eljátszó Spencer szavain.

A karácsony a legfőbb családi ünnep, de nem minden családnak egyformán fáklyásmenet (hogy a magányosokról már ne is beszéljünk) – erről is szól a Végre karácsony! című film, melyben egy Amerikában élő Puerto Ricó-i család gyűlik össze egy közös pulykavacsorára a Megváltó születése napján, de a sok feszültség mellett még egy rossz hírre is fény derül. Alfred Molina, John Leguizmo, Luis Guzmán, 20:55, TV2.

Persze a legklasszikusabb karácsonyi tévézésre is mód nyílik, nem, nem a Sivatagi Show-t mutatja be a köztévé, mint pár évtizeden át folyton, nem is Az istenek a fejükre estek-et, hanem az Igazából szerelem című filmet (a Viasat3, 21:15-kor, igaz, a mindig friss és rátermett m1 másnap este vetíti le). Sztárokkal kitapétázott stáblista, bicskanyitogató hatásvadászat, totális elérzékenyülés – a tévés karácsony csimborasszója.

Alternatívát kínál a Fiú a Marsról című film, bár egy gyerek itt is van, a címbéli fiú azt állítja, a címbéli bolygóról jött, amit a sikeres scif-i-író persze nem hisz el, de ebbéli hite lassan kezd elpárologni. A főbb szerepekben John és Joan Cusack, Amanda Peet, a filmet a Duna TV adja le 21:30-tól. 

Martin Scorsese nagyon ambciózus, grandiózus, szimbolikus filmje akart lenni az Aviátor, és a matéria meg is volt hozzá: Hollywood egyik legőrültebb producerének, Howard Hughes-nak az élete. A repüléssel jó viszonyt ápoló Hughes háborús filmje, A Pokol angyalai 3,8 milló dolláros költségvetését ő állta, döntött meg repülős sebességrekordot, és szenvedett majdnem halálos repülőbalesetet is. A Leonardo DiCaprio által alakított főhőst a pszichés betegségek, kényszerességek sem kerülték el, alakja ellentmondásosan testesíti meg az invenciózus, feltörekvő, tervező, ambíciózus amerikai vállalkozót, aki eléri, amit akar, ugyanakkor emberileg kész csőd – ám maga a film széteső, túl sok, hiába a sok sztár Kate Blanchett-től Gwen Stefanin keresztül Jude Law-ig. Ám ők mégiscsak szerepelnek a filmben, ergo érdemes belenézni 22:10-től az m2-re kapcsolva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik