Kultúra

A tévében: szegények, gazdagok, mesék és mesések

Karácsony napján a nagy evések közben mi sem természetesebb, mint egy-két film megtekintése.

Luc Besson egyik utolsó, még igazi filmrendezőre emlékeztető dobása volt az Arthur és a villangók. Arthur nagyapja varázskönyvében olvasott a villangókról, és szeretné megtudni tényleg léteznek-e, és ezzel együtt megmentse családját is. 13:05, RTL Klub.

Ritka, amikor egy film második része felülmúlja az elsőt, ez történt az amúgy nem gyenge első Shrek után is. A második részben jelenik meg az azóta önálló karakterré vált Csizmás Kandúr, itt van velünk Pinocchio, a három kismalac, szóval az egész mesevilág, és persze valamennyire Hollywood. 19:30, TV2.

Móricz Zsigmond saját élettörténetét is felhasználva írta meg az Árvácskát – fogadott lánya, Csibe történeteiből lett Csöre regénye. A könyvből Ranódy László készített filmet a gyerek Czinkóczi Zsuzsa főszereplésével, operatőr Sára Sándor. A történet? Egy lelencgyerek szenvedései a Horthy-rendszerben. 21:00, Duna2

Jézus születésnapja után máris egy Jézus-film első részét nézhetjük meg. Az 1999-es Biblia: Jézus című feldolgozás 31 éves korától kíséri útján a Megváltót, a film nagyon emberi lett, és produkciónak is nagy igényű: csodálatos helyszínek, remek színészek Gary Oldmantől Armin Müller-Stahlig. 23:00, m1.

Végül aki kis szünetet akarna tartani a bejgli-vaníliás kifli-fenyőfa hármasságban, fel akarna szabadulni a rántott halak és töltött pulykák uralma alól, az 0:30-tól jól teszi, ha belehallgat Harcsa Veronika koncertjébe, melyre az A38-as hajón került sor. A csodálatos hangú énekesnő és a Quartet 50 percet játszik a Duna TV-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik