Kultúra

A tévében: másolatok, tévhitek, traktorhúzás

A mai műsorok nem a súlyos társadalmi kérdésfeltevésekről szólnak, hanem válogatott marhaságokról.

Jamie és Adam most sem az adóbevallását írja meg, hanem válogatott hülyeségeknek megy utána – mennyire lehet vakon vezetni, könnyebben csaphat-e belénk a villám, ha golfcipőt viselünk ilyesmik. Az Állítólag… két mítoszirtója megint teljesen felesleges dolgokról mondja ki az ítéletet. 19:00, Discovery Channel

Az X-faktor véget ért, de rögtön a helyére, a legnépszerűbb műsor címére pályázik a ma este 20:00-tól az Eurosporton kezdődő traktorhúzás Európa-bajnokság, melyet egyenesen a finn Alaharmából közvetít a csatorna. (A sport neve becsapós, nem a traktort húzza pár feketelaci, hanem a traktorral húz pár talmácsigabi.) Ki lesz a kontinens legjobb traktorhúzója? A kérdés megválaszolása nem vár halasztást.

John élete most fordul egyenesbe, már csak el kellene vennie menyasszonyát, és cégbeli karrierje is sínen van. Ám ekkor berobban a képbe az unokahúga, akinek John egykor megígérte, hogy finanszírozza a tanulmányait. Ami nagyon szép gondolat, csak a lányt a Harvardra vették fel – és az nem két fillér. Johnnak nem marad más hátra, a bűn ösvényére kell lépnie, hogy előteremtse a pénzt. A főszerepben Jason Lee – ez Az iskoláját! című vígjáték 21:00, TV2.

Kissé kiszámítható lépés volt Tarantino univerzumában a Jackie Brown, mely kisebb projekteket nem számítva a Ponyvaregény utáni, a Kill Bill előtti mérföldkő akart lenni. Volt itt minden, nem tipikus főhős, csavaros sztori, Samuel L. Jackson negatív karaktert alakít, a rendező lábfetisizmusát Bridget Fonda végtagjai elégítik ki, Robert De Niro kellemesen tufa – minden a helyén, de valami hiányzik. Hogy mi, tán a mostani megnézésre kiderül – 21:15, Viasat3.

Ismerősen cseng a Dupla hatos című vígjáték tartalmának első mondata: “Klónok és agymosott sztárzenészek lepik el a mit sem sejtő világot.” A folytatás azonban nem úgy szól, hogy “aztán felkerülnek a MAHASZ-listára”, hanem úgy, hogy egy klónozott banda elmegy felelősségre vonni a másolás felelősét – nem agysebészek írták a forgatókönyvet, de tán pont ezért fogunk a filmen röhögni. 0:00, RTL Klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik