Kultúra

Népítélet: vérhab és hazugság

Mit kíván a magyar nemzet? Vért és meséket röviden - hosszabban lásd alant.

Nem mondhatom, hogy a múlt heti nézettségi statisztikák alapján túlságosan hízelgő tanulságokat lehet levonni a magyar nézőkre nézvést, mindenesetre a kereskedelmi tévék feletti szokásszerű fanyalgást inkább függesszük fel – ők arra mozdulnak, amerre van igény.

És most nem is a ValóVilág egyenletesen jó teljesítményére gondolok, hanem arra, hogy ahogyan az indiánneves Facebook-alkalmazás (súlyosan egyszerű, véletlenszerű névadásba burkolt marketingeszköz) százezreket bolondított meg, nem nézvén, hogy pontosan hány személyes kapcsolatot tesznek átjárhatóvá mindenféle boltoknak, szóval úgy az egyszerűség az RTL Klub nézőinek is bejött.

Miről is van szó?

Itthon a boksz mérsékelten népszerű, bizonyos meccseket tömegek néznek, de az amatőr boksz nem tart túl nagy érdeklődésre számot. Persze egy megyei első osztályú ökölvívő vélhetően habzó szájjal kérné ki magának, hogy boksznak nevezzük azt, amit a ValóVilág szereplői műveltek a ringben vsárnap este, de hát nem is ez volt a lényeg, hanem: cirkusz a népnek. Üssétek egymást, folyjon a vér, hát ne próbáljuk meg, gyerekek, biztos lesz pár kamionsofőr és műkörmös, akinek bejön. 

Hát lett, egészen pontosan 1,6 millió néző, ami eddig a legjobb nézettségi eredmények közt van a VV5 esetében. A műsor 1,27 millió körül indult este 7-kor, majd felment egészen 1,79 millióra, majd vissza 1,24-re, miután kielégült a Nemzeti Vérszomj. Eközben a Magyarország, szeretlek! százezres elmaradásban az átlagos eredményétől 500 ezer körül állt, a TV2 családi mozija, a Túl a sövényen 800 ezer környékén, szóval a pozitív, békés, nyugodt, humoros jellegű műsorok (mely jellegzetességeket mi állítólag annyira szeretünk és kívánunk, ellenben a csúnya széthúzást, erőszakot, vadságot mélyen megvetjük és elítéljük) messze elmaradtak a véres nyálbuborék látványától és az uszító felszólító mondatoktól. 

És akkor mit mondjak a mostanság tendenciózus, hamisító, kitakaró, szerkesztői szellemiségében az 50-es éveket idéző m1 “A Közszolgálati Révai József Emlékére” Esti Híradó erősödésére? A műsor 860 ezres nézettsége százezerrel haladja meg a múlt heti legjobb adásét, és immáron ez a 30. legnépszerűbb műsor a 18-49-es korosztályban, és az egész m1-es palettán ő lenne a zászlóshajó (az össznézettség tekintetében pedig a 16. legjobb, régóta nem állt itt m1-es műsor).

Szóval a média simfölése helyett kicsit nézzünk magunkba, kedves polgártársak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik