Kultúra

Nagy bejelentésre készül a Black Sabbath

November 11-én a Black Sabbath négy eredeti tagja sajtótájékoztatót tart a Los Angeles-i Whiskey a Go-Go klubban.

A zenekar amerikai debütálásának 41. évfordulójára időzített esemény – amelynek házigazdája Henry Rollins lesz – évek óta az első alkalom, hogy a heavy metal alapítóiként emlegetett zenészek közösen szerepelnek valahol. Az együttes klasszikus felállása utoljára 2006-ban lépett színpadra, lemezt pedig 1978 óta nem készítettek.

Hogy mit jelentenek be Ozzy Osbourne-ék, arról hivatalosan egyelőre semmit nem lehet tudni, de sokan arra gyanakodnak, hogy éppen ennek az 1978-as utolsó közös lemeznek, a Never Say Die-nak a folytatásáról lesz szó a sajtótájékoztatón. Az új stúdióalbum ügye azóta terítéken van, hogy 1997-ben az alapítótagok összeálltak, és koncertezni kezdtek, de mind a négy zenész mindvégig azt hangoztatta: kiadni csak akkor fognak bármit is, ha úgy érzik, hogy az megüti a klasszikus munkáikkal felállított mércét.

A mostani spekulációknak az ad alapot, hogy a közelmúltban az énekes és Tony Iommi gitáros is utalt rá: újra nekifutnak a 2001-ben egyszer egyébként már elkezdett, de Osbourne szólókarrierje miatt félbehagyott dalszerzésnek és stúdiózásnak. Iommi nyilatkozata még óvatos volt (a zenész közleményben pontosította is az őt idéző Birmingham Mailt, miszerint nem tett semmiféle bejelentést, csak eljátszott a gondolattal), Osbourne októberben viszont már úgy fogalmazott a Billboard.comnak: „nagyon-nagyon nagy az esélye”, hogy lesz lemez. A frontember akkor egyébként azt mondta: felvételeket még egyáltalán nem készített a zenekar, csak készülődnek a munkára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik