Kultúra

Lezárult Ozzy Osbourne és Tony Iommi pere

A Black Sabbath két alapítója között baráti megegyezés született a zenekar névhasználatával kapcsolatos jogokról.

A bírósági eljárást még Osbourne indította 2009 májusában, mert nem akarta elfogadni, hogy Iommi szerinte kisajátítja a zenekar nevét. Az énekes, akit 1980-ban kirúgtak a zenekarból, azt mondta: a négy alapító tagnak, tehát rajta és a gitároson kívül Geezer Butler basszernek és Bill Ward dobosnak egyenlő részben kell részesülnie a névhasználattal kapcsolatos jogokból, mert együtt alakították ki az együttes hangzását.

Osbourne Iommihoz írt levelében arra is kitért, hogy a távozása után a nemrég elhunyt Ronnie James Dióval kiegészült zenekar népszerűsége zuhanni kezdett, és „a kilencvenes évek közepére a folyamatos és megszámlálhatatlan tagcserék hatására a Black Sabbath brand szó szerint a vécében landolt”.

Osbourne egyébként a per lezárultától függetlenül múlt hónapban azt nyilatkozta Rolling Stone-nak, hogy a korábbi reunion-turné után szívesen zenélne ismét régi társaival. „Imádom a srácokat, Billt, Tonyt és Geezert – mondta az énekes. – Soha nem mondom már azt, hogy soha, mert nem lehet tudni, hogy mi történik legközelebb.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik