Kultúra

A tévében: Rambo kezet csókol Csala Zsuzsának

Sztárok a Barcelonában, a dzsungelben, hétköznapi emberek Lengyelországban, űrtechnika a gardróbban.

Micsoda hétvége volt, hatot kapott a Manchester United, annyi meccs után kikapott a Bayern, vereséget szenvedett a Chelsea, igaz, a Real Madrid nyert a Malaga ellen, fölényesen, Ronaldo a levegőben sarkazott gólt – egyszóval a kedd esti Barcelona-meccs sem teheti meg, hogy szimpla és unalmas 1-0-ás vendégsiker lesz a Granada stadionjában – főleg, hogy a Levante vezeti a spanyol bajnokságot, és Messi 11-est hibázott a Sevilla ellen a 95. percben. Nem, figyeljék meg, érdemes lesz 19:45-től a sport1-re kapcsolni.

A társadalmat az egyének alakítják, az egyéneket a társadalom befolyásolja – ebből az egymásra mutogatásból csakis az egyénekkel lehet kiszállni, akik magukra vállalják a cselekvést, a személyiséget, a véleményt, a lemondást, az önfeláldozást, vagyis a karakter megteremtésének feladatát. Ezért lesz olyan tanulságos és érdekes megnéznünk a Meglepő Lengyelország című portréfilmet, melyben meglepő, eredeti, karakteres lengyelekkel ismerkedhetünk meg – és ez talán tovább színesítheti színezésre szoruló közgondolkodásunkat. Amit kik alakítanak? az egyének, lásd fent. 20:45, Duna2.

Nem mondanám színes egyéniségnek, de védjegynek, hősnek, önmagán túlmutató jelenségnek igen. És most megint itt van, annyi folytatás és kaland után, igaz, arcán a botox már idegmérgezéses tüneteket okozó mennyiségben csöpög, atlétáját pedig nem veszi le, hanem csak lő, lő, lő, hogy újra hazatérhessen – ez a hallgatag  hős, aki még a régi módon, igazi robbantásokkal, számítógépes trükkök (és immár minden meggyőző ideológia) nélkül veti bele magát a küzdelembe, szóval ma este 22:00-tól a TV2-n lesz látható. A neve pedig: John Rambo

Egészen mulatságos a következő műsor címe elsőre: Szélsőséges világegyetem II: Űrtechnológia a háztartásban. Persze, sokszor a gardróbszekrény maga az őskáosz, avagy a konyhában rotyogó folyadék elginkább az idő megszületése előtti őslevesre emlékeztet, nem is beszélve a hordozórakéta sebességével az édességeknél termő gyerekekről, de azért ez a cím magyarázatra szorul. Arról lenne szó, hogy a teflontól a hűtőgépen át a megannyi dologig, a lakásainkba betört az űrtechnológia, és ezt ez a műsor hosszan fogja nekünk példázni. Cape Canaveral és Bajkonur találkozása a vécétartályban? 22:00, National Geographic

Mindezek eredője, a Barcelona, Rambo, az űrtechnológia és a lengyel karakterek közös nevezője nem más, mint a nemrég megszűnésre ítélet XXI. század témája, az oly sok humoros jelenetben kövér nőt alakító Csala Zsuzsa, a 80-as évek egyik ikonja, az egykori Szeszélyes évszakokban szerepe szerint Antal Imre örök végzete – és most végre megszólal, és elmondja, mit gondol, mi bántotta, minek örül, mitől fogyott le (nem a teától). Ezért érdemes fennmaradni 22:45-ig, és az RTL Klubra kapcsolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik