Kultúra

Világsztárok dolgozzák fel a klasszikus U2-lemezt

Különleges albummal tiszteleg a U2 idén húszéves lemeze, az Achtung Baby előtt a negyedszázados fennállását ünneplő brit Q Magazine.

Az AHK-toong BAY-bi Covered című lemezre meghívott előadók között ott van a Depeche Mode, a Nine Inch Nails, a Garbage és Patti Smith, továbbá elvállalt egy-egy számot a Killers és Jack White is. A dupla jubileum alkalmából összeállított korong a Q Magazine október 26-i számához jár majd, de online is elérhető lesz. A pontos dalsorrend a következő:

1. Nine Inch Nails – Zoo Station
2. U2 (Jacques Lu Cont Mix) – Even Better Than The Real Thing
3. Damien Rice – One
4. Patti Smith – Until The End Of The World
5. Garbage – Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
6. Depeche Mode – So Cruel
7. Snow Patrol – Mysterious Ways
8. The Fray – Trying To Throw Your Arms Around The World
9. Gavin Friday – The Fly
10. The Killers – Ultraviolet (Light My Way)
11. Glasvegas – Acrobat
12. Jack White – Love Is Blindness

A megjelenése óta világszerte 18 millió példányban elkelt Achtung Baby évfordulójára egyébként nem csak a Q tribute-lemeze jelenik meg: az album készítéséről szóló From the Sky Down című dokumentumfilmet már bemutatták, és magát a korongot is újra kiadják október 31-én ötféle változatban. A különböző verziók között CD, dupla CD és bakelitlemez is akad, de a legnagyobb rajongóknak készül egy díszdoboz is, amelyben hat CD és négy DVD mellett többek közt annak a napszemüvegnek a másolata is megtalálható lesz, amelyet Bono az Achtung Babyhez kitalált alteregója, a Fly-karakter megszemélyesítéséhez viselt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik