Kultúra

Nyolc nemzetis darabot érint Stohl börtönbüntetése

Hét darabban más színész veszi át a szerepét, az Úri murit pedig egyelőre nem tűzik műsorra a Nemzeti Színházban.

A Nemzeti Színház már a Stohl-ügy keddi ítélethirdetését követően jelezte: tudomásul veszik a színész ügyében hozott jogerős bírósági ítéletet.

A színházban játszó Stohl András tízhónapos börtönbüntetése miatt az alábbi változásokra kell számítani a következő évadban: Az ember tragédiája című előadásban az Eszkimó szerepét Makranczi Zalán, a Berzsián és Dideki című előadásban Berzsián, a költő szerepét Földi Ádám, a Holdbeli csónakosban Vitéz László szerepét Fehér Tibor, a Tartuffe-ben Orgon szerepét Hevér Gábor, a Tizenkét dühös emberben a 7. esküdt szerepét Znamenák István, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásban Abram szerepét Nagy Zsolt, az Egyszer élünk…-ben a tiszteletes és a szovjet százados szerepét Alföldi Róbert, a Szent Johannában Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét Szabó Kimmel Tamás játssza. 

Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház, amelynek honlapja szerint Stohl András az idényben további két új előadásban szerepelne, ám ezek bemutatóját eredetileg is az évad második felére tervezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik