Kultúra

Népítélet: dalolni kell, ennyi az egész

Semmi meglepő, a daloló ország a daloló országot akarja nézni, meg néha az aranylábú fiúkat, már ha nyernek.

Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énekem. Vagyis másé, de úgy érzem, az enyém, hisz az enyéim éneklik. Az ősz érkezésével lehullanak az első tehetségkutatók, jelesül az X-faktor, és persze megint felszöktek a nézettségi mutatók. Nem is sokkal, úgy félmillió nézővel előzi meg a második helyzett Tényeket ez a műsor, amely rögtön 2,1 milliós táborral indított.

A feltörekvő tehetségek kezébe tenni szórakoz(tat)ásunk sorsát tehát népi méretű elhatározás, és úgy tűnik, fogadókészség van rá rogyásig. Kérdés, mi lesz akkor, ha már felfedeztünk mindenkit, eljutunk a kicsit is tehetségesek végére (a popiparon végignézve ez már rég megtörtént), és minden háztömbben lakik majd egy megagiga-faktorban szerepelt versenyző, szóval mikor lesz elegünk abból, hogy a szomszéd Katikát hallgassuk, ahogy a Smoke on the Watert gyakorolja. 

A Pókember 3. 1,1 milliós szereplése nagyon jó eredmény Bud Spencer, Terence Hill és Schmitt Pál országában, a méregdrága A katedrális viszont nem volt túl acélos, igaz, 675 ezer nézőjét 21:25-ös kezdéssel szedte össze. Az m1 egy új műsorral is felkerült a listára, mégpedig a szeptember 2-i Telesporttal – 648 ezer néző akarta látni, ahogy a 90. percben lőtt góllal legyőztük Svédországot.

Van itt még tehetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik