Kultúra

A tévében: hollywoodi Pál Adrienn, Sándor György, betiltott NDK-s film

Chevy Chase ellenszenves kisembert alakít, Marlon Brando és Johnny Depp egy filmben, Sándor György eltévedt, míg Goldie Hawn megmutatja az utat Susan Sarandonnak.

Sándor György a 80-as évek vége felé járta Budapest utcáit, melyekből jelenetek születtek. Más világ volt az, ma nem véletlenül nem járja az utcát egy sándorgyörgy sem – sokkal természetesebben és kevésbé gyanakvóbban álltak meg az utcán az emberek akkoriban. Még Sándor szövevényes történetei, láthatóan kissé őrült természete is érvényesülni tudott. Hogy működik-e még ez az egyszemélyes műfaj? Én is kíváncsi vagyok: El vagyok tévedve, 20:05, m1.

Végre egy Chevy Chase-film, amelyben a népszerű amerikai egy amolyan Mr. Bean-szerű kapzsi, nyomoronc, rosszindulatú kisembert játszik. Az örökké szimpatikus figurákat alakító színész karaktere most épp véletlenül elcserélte a táskáját valakivel, így hirtelen jelentős mennyiségű készpénz áll a házhoz, amit persze bolond volna visszaadni. Igaz, hamarosan a táska gazdája is elkezdi felkutatni, ami az övé. Pénz áll a házhoz, 21:00, Duna TV.

Hogy milyen nehéz is megőrizni gyerekkori önmagunkat, az az évek múlásával tűnik fel – sokszor akkor, amikor már rég elvesztettük. Suzette-nek ez sikerült, így amikor gondol egyet, hogy megkeresi régi barátnőjét, el is indul a keresésére. Út közben felvesz egy magának való írót, majd szembetalálkozik egy nővel, aki közben elkötelezte magát a család és a hitvesi élet mellett. Kis hollywoodi Pál Adrienn Susan Sarandon, Goldie Hawn és Geoffrey Rush főszereplésével – Örök lányok, 21:00, Filmmúzeum.

Johnny Depp nagy tisztelője volt Marlon Brandónak, rendezett is neki filmet, játszottak is együtt többször. Mégpedig a Don Juan DeMarco című filmben is, ahol Depp a címszereplő őrültet, aki azt hiszi magáról, hogy ő Don Juan, Marlon Brando pedig a pszichiátert, aki a férfi történeteit hallgatja. Vagy tényleg ő lenne Don Juan? (női olvasóink most bólogatnak) 23:25, RTL Klub.

Egy film, ami elkészülte után 25 évre dobozba került az NDK-ban, ami egy politikai perről szól, melynek tartalmát a vádlott családja sem ismerhette meg, s melyben aztán az elítélt húga három évvel később összetalálkozik a bíróval. Egy kiáltás az NDK-ból: A nyúl én vagyok, 0:20, m2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik