Kultúra

Űrlények és törpök lepték el az amerikai mozikat

A Hupikék törpikék és a Cowboyok és űrlények ráadásul a premierhétvégét szinte dollárra azonos jegybevétellel zárta.

A két filmre összesen 36,2 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami a boxoffice-elemző, Paul Dergarabedian szerint merőben szokatlan. A mozi világában már az egymillió dolláros bevételi különbség is szorosnak számít két film között, szóval egy ilyen “dollárra megegyező” eredményt valóban példátlan.

A XIX. század végén játszódó Cowboyok és űrlények című filmben az amnéziás idegent alakító Daniel Craig a helyi hatalmassággal, Harrison Forddal szövetkezik, hogy megmentsenek egy vadnyugati várost a támadásba lendült félelmetes földönkívüliektől. A kalandfilmre a jelek szerint ugyanannyian voltak kíváncsiak, mint a törpikék New York-i kirándulására.

A toplista harmadik helyét az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló szerezte meg 24,9 millió dolláros (4,6 milliárd forintos) jegyeladással. A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész pedig – kissé leszakadva – 21,9 millió dollárt (négymilliárd forintot) kasszírozott a péntektől vasárnapig tartó időszakban és már át is lépte az egymilliárd dollárt a globális jegybevételeket illetően..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik