Kultúra

Tarol az utolsó Harry Potter

A sorozat nyolcadik, utolsó darabja lehet a Warner Bros. első, milliárd dollár feletti bevételt hozó produkciója.

A frissen bemutatott Harry Potter és a Halál ereklyéi II. című alkotás az első héten 169,6 millió dolláros bevételével megdöntötte a rekordot eddig tartó Batman – A sötét lovag című film eredményét. A szerdai bemutatója óta az utolsó Harry Potter-mozi a Warner számításai szerint 475 millió dollárt (vagyis szerény 91 milliárd forintot) fialt és minden esélye megvan, hogy a cég első 1 milliárd dollár feletti eredményét hozó filmje legyen.

A varázslófiú újabb kalandjai Nagy-Britanniában 36,6 millió dolláros, Ausztráliában 26,7 millió dolláros bevételt hoztak, mindkettő rekordnyitásnak számít ezekben az országokban. A magas jegybevételben nagy szerepet játszottak a 3D-s vetítések, hiszen ezekre valamivel drágább a belépő.

A Harry Potter-mozi melletti másik debütáló, a kézzel rajzolt animációhoz visszatérő Disney-produkció, a Micimackó 8 millió dolláros hétvégi bevétele a hatodik helyre volt elég. Woody Allen már korábban bemutatott alkotása, a Midnight in Paris 1,9 millióval a tizedik lett, viszont eddigi bevételeit már 41,8 millió dollárra tornászta fel, ami felülmúlta a rendező korábbi csúcsát, a Hannah és nővérei 1986-os 40,1 millióját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik