Kultúra

Népítélet: Forma-1, amúgy meg törlesztőrészlet

Ismét nem nézünk tévét, momentán szerintem mindenki az új törlesztőrészeteket számolta a balatoni faházban/üdülőben/barátoknál, míg kint esett.

A héten két érdekesebb tendencia volt megfigyelhető az esőben: ahogy azt mi is megírtuk, az RTL Klub Híradójának nézettsége visszaesett az esti hétórás kezdés hatására, ami látszólag a TV2 győzelme hírműsortéren, de a műsorsávot tekintve a Híradó nézettebb, mint az akkor kezdődő Aktív, tehát a visszaesés egyben győzelem is. Két híradót csak nagyon ritkán néz meg egy átlagos néző, eddig amúgy sem volt rá lehetősége, most legalább megvan.

A másik, hogy egy Forma-1-es nagydíjat mennyivel többen nézünk, ha idehaza történik. Pedig hát igazából nincs nagy különbség, kivéve, hogy Malajziában nem Schmitt Pál adja át a díjakat, de tán nem is ez a leginkább várt része a viadalnak. Mindenesetre Button győzelmét 1,28 millióan nézték, ami bár jócskán elmarad a listavezető kibelezte-megfojtotta-felnégyelte-megmásistörténtavilágban Tények 1,63 milliójától, elég volt a második helyre. A 3. a TV2 Taxi 3-a, a 4. pedig az És megint dühbe jövünk, két régi film, hát erre használjuk a tévét, a szem és az agy pihentetésére. 

Úszást és vízilabdát nem néztünk olyan mértékben, mint azt a világbajnokság indokolná, de reggel meg délben volt a közvetítés. A TV2-n Sas Tamás S.O.S Szerelmét megnézték 640 ezren, ez kb. a mozinézettségnek megfelelő szám, a tévében a 30. legnézettebb pozíciót jelenti. Persze most épp mindenki azzal van elfoglalva, hogy fizesse ki az e havi törlesztőrészletet, hogy a jövő hónapban még legyen min (hol, kivel) tévézni…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik