Kultúra

Nem jött be az RTL-nek a későbbi Híradó

Múlt hétfő óta 18.30 helyett este hétkor látható az RTL Klub esti hírműsora, de a statisztikák alapján ez a TV2 Tények című műsorának tett jót.

Az előző hét három napján a 18-49 év közötti korosztály körében 10 százalékkal, további négy napon 16 százalékkal nézték többen a Tényeket. 

Az Index.hu elemzése szerint elképzelhető, hogy a tévézők még nem szokták meg az RTL új műsorrendjét, és ez húzta fel a Tények nézettségét. 

A TV2 esti hírműsora tavaly július óta rendszeresen veri az RTL Klub Híradóját. A nyár eleji döntés, hogy a nyaralók szokásaihoz igazodva az RTL Klub későbbre teszi a saját hírműsorát, arra utal, hogy a nagyobbik kereskedelmi csatorna “átadta” ezt a műsorsávot, és inkább más időpontban versenyezteti saját Híradóját.

A későbbre került RTL-es hírműsor így viszont a TV2 Aktívját győzte le többször: az Aktív a két héttel korábbi közönségarányokhoz képest volt, hogy tíz százalékot veszített a 18-49-es korosztály körében. 

Kolosi Péter programigazgató az Indexnek elmondta, hogy az RTL Klubot nem érdekli a konkurens hírműsor nézettségének növekedése, hiszen a sokkal fontosabb, 19 órakor kezdődő sávban az RTL Klub 20 százalékot növekedett, és ez “nemcsak kompenzálja, hanem meg is haladja a kevésbé fontos műsorsávban elszenvedett vereséget.”

Elképzelhető, hogy az RTL Klub ősztől a TV2 Tények idejére nem a Híradóját teszi, hanem az új, Egy perc és nyersz című vetélkedőt, ez pedig alapvetően megváltoztathatja majd a nézettségi adatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik