Kultúra

Istent játszik a csípős nyelvű megmondóember

Ricky Gervais, az Office sztárja, az egyik legnépszerűbb stand up comedy-előadó új, Afterlife (Túlvilág) című tévésorozatában játssza majd az Urat.

Az Office és a saját nevét viselő show sztárja, aki tavaly a Golden Globe-díjátadó házigazdájaként mondogatott oda szinte minden jelöltnek, egy olyan emberről készít vígjátéksorozatot, aki nem hisz Istenben, halála után azonban a menyországba kerül. Ott Istenről kiderül, hogy arrogáns és keményen beszólogat, igazi szemétláda – ezt a szerepet fogja eljátszani Ricky Gervais.

Maga Gervais ateista, aki saját elmondása szerint azért nem esküszik meg barátnőjével Isten színe előtt, mert olyan, hogy Isten színe, egyszerűen nincs. Ettől függetlenül blogján beszámol arról, hogy sok olyan filmet szeret, amelyben felmerül az istenek létezése és a halál utáni élet. 

Példaként Gervais az 1946-os Az élet csodaszép című Frank Capra-filmet említette, amelyben egy tönk szélére jutott embert az angyalok mentenek meg a pusztulástól. “Nem veszi el a kedvem az alapötlet. Nem kezdek kiabálni, hogy az egész csak vallásos propaganda. Mi alapján feltételezik, hogy van menyország és vannak angyalok? A válasz egyszerű: ez az egész fikció. De annak kiváló.”

Az Afterlife című sorozat producere a Dextert felfuttató Clyde Phillips lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik