Kultúra

A tévében: egyszerű üzenetek

Ma: a csúnya külső félrevezet; vannak elhivatott, áldozatos emberek; csábítani jó; Jó harcol a Gonosz ellen; öregebb férfi fiatal lányba szeret bele.

A kövéreket senki nem szereti, mert csúnyák, veszi a Queens Sized – Tömör a gyönyör című film alapvetésnek, majd érkezik egy történet, amelyben a főhőst (aki molett) valaki brahiból benevezi a bálkirálynői címre, ám elképzelhető, hogy megnyeri. Nem túl cizellált történet, amelyben kényelmesen kitaposott ösvények vezetnek az elfoglalandó erkölcsi pozícióhoz, de Nikky Blonskie-t – aki a Hajlakk-remake után az életet fakultabb rózsaszín szemüvegen keresztül is megtekinthette e karaktert alakítva – érdemes megnézni. 20:20, TV2.

A hidgfront után együttérzően nézhetünk bele a Tweto család életének és munkájának jeleneteibe. Ők Alaszka pár nehezen megközelíthető települését látják el repülőn minden szükségessel, de adott esetben a halottakat is ők szállítják. Lehet így egy képünk az áldozatos és odaadó munka fogalmáról – Repülj velünk Alaszkába!, 21:00, Discovery Channel

Vagy valami egészen más. Léha, hedonista, élvhajhász olvasóink nyilván itt kötnek ma ki: Roger Vadim filmje a legtriviálisabb ötlet, amely Brigitte Bardot kortársának eszébe juthatott: mi lett volna, ha Don Juan, a nagy trófeagyűjtő nő lett volna? Hát ez, a Don Juan, avagy: Don Juan, ha nő lett volna című filmben eléggé megláthatjuk, és nemcsak Bardot-t, de Jane Birkint is, ha értik, mire gondolok. Az egyre világiasabb Duna TV ezt az 1973-as klasszikust 21:00-tól kínálja nekünk. 

Egy valamikori kultuszfilm: 1995-ben, a multiplexek hajnalán dolgozta fel a Mortal Kombat nevű számítógépes játékot Paul Anderson, lényegében játékdramaturgiával. A kis, háromtagú csapatnak meg kell nyernie a Mortal Kombat nevű viadalt, hogy nehogy egy gonosz mágus uralkodjon a világon örökké. A főszerepben Christophe Lambert, de ez ne rettentsen vissza senkit sem. 22:55, Filmmúzeum.

Végül még egy egyszerű történet: idősebb férfi viszonya fiatalabb nővel. 1986-ot írunk, és Lengyelországban vagyunk. A lehető legszimplább és mégis érdekes eset, a Káprázat című film, szigorúan a nüanszok és az inflálódó zloty iránt fogékonyaknak 1:00-tól az m2-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik