Kultúra

Népítélet: ópium helyett naptej

Tévé helyett a napba néztünk a múlt héten, azaz cső, katódsugár!

Véget ért mindennemű tehetségkutató és házasítóműsor, indul hivatalosan is az uborkaszezon, amikor a lángos-naptej-fagyi háromszöggel kéne felvenni a versenyt a „Schobert Norbinak 12 éves korában majdnem letört a körme” típusú „hírek”-nek és tévéműsoroknak.

Bár ahogy elnézem, áig árválkodni, nemsokára megint összejön pár szexipari kisvállalkozó/futballedző/biztonsági őr/kitartott/szilikon-cyborg, és indulhat a Szórakoztatás Magas Fokon.

Addig is jönnek a hetek, mint ez, amikor nemhogy a kétmilliót, de a másfelet  sem nyaldosták a népszerűségi grafikonok nyelvecskéi. A héten így egy Barátok közt-epizód nyert, míg a TV2 felért a 2-3. helyre egy Jóban Rosszban-nal meg egy Tényekkel – kiszámítható, jól ismert játékosok  szokásos 1,3 millió körüli nézővel. 

A maratoni hosszúságú Kanadai F-1 Nagydíj így lehet hatodik 1,15 millió körömrágott nézővel, míg a szintén az RTL Klubon vetített Sebhelyek (egy virtigli Steven Segal-film szerdán) lett 1,2 millióval a legjobb mozifilm, megelőzve Stuart Little-t, a Beverly Hills-i zsarut vagy Harry Pottert. 

Sőt. Az uborkaszezon még arra a csodára is képes volt, hogy a táblázat utolsó, 30. helyére befuthasson az m1 Híradója 556 ezer nézővel, s ezáltal a köztévé is képviselhesse magát a legnépszerűbb 30 tévéműsor között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik