Kultúra

Kínai fesztiválon nyert Bogyó és Babóca

A Bogyó és Babóca a 11. Kínai Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon a legjobb rövidfilm díját kapta.

A világ egyik legrangosabb gyerekfilmes eseményén huszonkét ország több mint hatvan filmje versengett. Magyarországról három alkotás is szerepelt a versenyben: a Bogyó és Babóca (író: Bartos Erika, rendező: Krizsanics Antonin és M. Tóth Géza) mellett a Kecskemétfilm két rövidfilmje, a Négyszögletű Kerek Erdő – Szörnyeteg Lajos jaj de álmos (rendező: Horváth Mária), továbbá az Ára 2.70 Ft (rendező: Ballai Tóth Roland) című 3d-s film. Az ötnapos eseményen a nemzetközi zsűri és a helyi, 230 fős gyerekzsűri tíz kategóriában osztott díjat.

Az elismerést a producer-rendező, M. Tóth Géza személyesen vette át. Szerinte ez a siker is igazolja, hogy a Bogyó és Babóca a nemzetközi gyerekközönség számára is érthető, szerethető film.

M. Tóth Géza elmondta, hogy folynak a tárgyalások a filmsorozat kínai televíziós vetítéséről: elsőként a legnagyobb sanghaji gyerekcsatornával, a tízmillió háztartásban fogható HaHa TV-vel tárgyalnak, de a sikeres fesztiválszereplés országos sugárzásra is lehetőséget adhat a világ legnépesebb országában.

A produkció első 13 részét Magyarországon már vetíti az egyik legismertebb mesecsatorna, és további öt európai országban láthatják a gyerekek. M. Tóth Géza kiemelte: az idei gyereknapon mutatták be a sorozat újabb tizenhárom részét, de már tervezik a következő epizódok gyártását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik