Kultúra

A tévében: magán-Superman, mocskos szájú Clooney, telefonkönyv

Kiderül ma minden a telefonkönyvről, egy kisvárosnyi Hollywoodról, Marozsán Erika pedig Morgan Freemannel lesz egy filmben.

Érdekes kérdést próbál meg megválaszolni az Állítólag… (Mítoszirtók): vajon ha két telefonkönyvet egymás felé fordítunk, és lapjait egyeséve egymásra fektetjük, akkor tényleg annyira összetapanak, hogy nem lehet őket széthúzni? A bizonyítás megvalósításához (tegyük fel, a New York-i telefonkönyvről van szó) vagy nagyon türelmesnek kell lenni, vagy kell egy elszánt csapat, mint Albertirsa. 19:00 Discovery Channel.

Íme itt van Mollywood – valahol Indiában, közelebbről Malegaon városában a helyi proletáriátus nem sörözni megy munka után, nem is a népszerű valóság-show-kra és tehetségkutatókra vágyik, hanem, mondjuk, újraforgatja, remake-eli a Supermant, ezzel új divatot és stylust teremtve. Ezt a nem mindennapi világot mutatja be A malegaoni Superman című ismeretterjesztő film 19:30-tól a Duna II. Autonómián.

Maffiavezérnek lenni néha kellemetlen, de jövedelmező állás, a Hosszú nagypéntek című filmben viszont kínos esemény történik: a nagy angol alvilági vezér levesébe beleköpnek, és a nagy, tuti, utolsó üzlet előtt összedöntik a birodalmát. Az 1980-as filmben Bob Hoskins játssza a brit Vito Corleonét, de Hellen Mirren is felbukkan majd, 21:40, m1

Kellemes meglepetés: nincs is annál jobb, ha Morgan Freeman írót alakít egy romantikus drámában. Robert Benton, a Kramer kontra Kramer Oscar-díjas rendezője gondolta el, hogy egy álmatlanságtól szenvedő író összefusson egy másikkal, hogy az utóbbi rávegye az előbbit, írjon meg egy történetet A szerelem bőségéről. Ehhez csupán anygot kell gyűjteni, ám kiderül, mindenki mást mond, sok, egymásnak ellentmondó dolgot. A szereposztás egyrészt parádés, mert Greg Kinnair mellett Selma Blair is játszik a filmben, és egy nekünk is kedvesen ismerős név is lapul a stáblistán: Marozsán Erikáé. 22:05, Duna TV

Az ordenáré, pimasz, gusztustalan, maximálsian szemtelen politikai-közéleti szatírában nincs jobb a South Parknál. Amely egyrészről nyilván nem kerülhet be egy vasárnap délutánon egy amerikai középosztálybeli család tévés elfoglaltságai közé, mégis olyanok adták hangjukat a South Park: Nagyobb, hosszabb, vágatlan moziverzióhoz, mint Minnie Driver, Eric Idle, George Clooney – nem kifejeztetten a “pénzért mindent”-elv képviselői. Ez a nagyra nőtt epizód lényegében arról szól, hogy  milyen nagy botrányt kavar majd a film: Kanada el lesz pl. foglalva, a Sátán pedig szépen megjavul, nincs lacafaca. 22:35, Filmmúzeum.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik