Kultúra

Kevin Costner játssza Superman nevelőapját

Ő képes eljátszani a csendes, de határozott vidéki amerikait, aki minden idők legnagyobb szuperhősét nevelte fel.

A hollywoodi Warner Bros. stúdió csütörtökön jelentette be, hogy a Superman: Man of Steel című produkció forgatása nyáron kezdődhet, és 2012 decemberében tartják mozipremierjét.

A Superman-sztori újabb feldolgozását Zach Snyder (300, Watchmen: Az őrzők) rendezi, a forgatókönyvet David S. Goyer írta Christopher Nolan és saját ötlete alapján. A Batman-specialista Nolan producerként is közreműködik a film megvalósításában.

Snyder a Variety online kiadásának elmondta: azért választotta Costnert a szerepre, mivel szerinte ő képes eljátszani a csendes, de határozott vidéki amerikait, aki minden idők legnagyobb szuperhősét nevelte fel. “Jonathan Kent az egyetlen apafigura Clark életében, ő segít megértenie, mit is kell tennie Supermanként a világban” – magyarázta a rendező.

Kent feleségét, Superman nevelőanyját Diane Lane alakítja. Clark Kent alias Superman szerepét pedig a Tudorok, valamint Trisztán és Izolda című filmben megismert 27 esztendős brit színész, Henry Cavill kapta.

Hollywoodi források szerint Viggo Mortensennel is tárgyal a stúdió, őt Zod tábornok szerepére szánják.

Az utolsó mozis Superman-feldolgozás, a Superman visszatér 2006-ban 391 millió dolláros jegybevételt hozott a Warnernek – emlékeztetett a Variety.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik