Kultúra

A Tv2-t is megbüntették a véres jelenetekért

A csatorna ötmilliós bírságot kapott. Korábban az RTL Klubot is megbüntették ugyanerről a gyilkosságról készült riportjáért.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 5 millió 61 ezer forintra ítélte a Tv2-t a nagymányoki darabolós gyilkosságról szóló, 2010. október 1-jei tudósítása miatt.

A médiahatóság véleménye szerint a riportban későn figyelmeztették a nézőket arra, hogy megrázó részletek következnek, illetve aránytalanul túlhangsúlyozták a bizarr részleteket, bemutatták a gyilkos szerszámot és azt a rendőrségi fotót, amelyen valószínűleg a holttest véres maradványai voltak. Az ítélethozók szerint aggályos továbbá, hogy a szerkesztők a riport egyik szereplőjének nevét is megjelenítették, így a tragédiában érintett család is beazonosíthatóvá vált.

Korábban az RTL Klubot is megbüntették ugyanebben a témában készült képes híranyagáért. Az RTL Klub a véres jelenetek bemutatása miatt 4,6 millió forintos bírságot kapott.

A gyilkossággal kapcsolatban a médiahatóság ugyanakkor nem vizsgálta az MTV Híradóját, az [origo] kérdésére az NMHH sajtóosztálya úgy nyilatkozott, hogy “ott nem volt törvénysértés”. Az MTV tudósítása itt tekinthető meg, a bejátszás 19.50-nél kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik