Kultúra

Továbbra is Thor az úr

A Földre száműzött isteni hős, Thor 3D-ben forgatott története továbbra is az észak-amerikai kasszasikerlista élén.

A Thor 34,5 millió dollárt (6,5 milliárd forintot) söpört be bemutatása második hétvégéjén, ezzel észak-amerikai összbevétele megközelíti a 120 millió dollárt (22,7 milliárd forintot).

Boxoffice-elemzők szerint a Kenneth Branagh által rendezett produkció a rokonszenves ausztrál színésszel, Chris Hemsworth-szel a címszerepben további sikerekre számíthat a mozikban, bár a jövő hét végét már a A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken uralja majd.

Egy a múlt héten bemutatott vígjátékra, a Koszorúslányokra 24,4 millió dollárért (4,6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők a hétvégén Észak-Amerikában. A forgalmazó Universal elégedett volt az eredménnyel. A film közönsége 63 százalékban nőkből állt, de a férfiak 37 százalékos részvétele arra utal, hogy a cím őket sem rettentette el a mozitól.

A nézettségi lista első öt helyére a Halálos iramban: Ötödik sebesség című autós akciófilm (19,5 millió dollár), A pap – Háború a vámpírok ellen című horror (14,5 millió dollár) és a Rio című 3D-s animáció (8 millió dollár) került még be.

Az Észak-Amerikában péntektől játszott A pap főszerepében Paul Bettany irtja a vámpírokat, hogy kiszabadítsa unokahúgát. A film magyar bemutatóját június 9-re tűzték ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik