Kultúra

Népítélet: Anikó búcsúja megrengette a világot

A mai magyar médiavilág már csak ilyen: a nézettségi verseny valóságshow és tehetségkutató között dühöng. És most az előbbi nyert.

Ha én a TV2-ben dolgoznék, egyrészt dühös lennék, hogy a konkurens ennyivel sikeresebb műsorokat csinál minálunk (a héten a nyolc legnépszerűbb izé onnan jött), másrészt azzal áltatnám magam, hogy minket azért néznek ennyivel kevesebben, mert a minőségibb dolgok mindig kevésbé sikeresek, mint a véralantas gagyik.

Tény, az RTL Klub legsikeresebb műsora ma a ValóVilág. Három adása is ott van a legnézettebbek között, de hát ott épp fokozódik a helyzet, Pelikán elvtárs, eljött az utolsó párbaj ideje is, és eldőlt, hogy Anikónak szevasz, Alekosz, Jerzy és Éva meg megy a pénzért. Ahogy visszaemlékszem, általában a legjellegtelenebb döntős nyerte meg a pénzt – de hát erről gondolkodni, ezen izgulni tényleg nem a tévézés csúcsa. Az egyetlen kétmillió feletti nézettségű műsor egyébként maga a párbaj volt.

Tendál lefelé a Csillag születik, hm, csillaga, a héten kétmillió alá esett a nézettség, csak második hely, tán legkisebb királyfiból is megárt a sok. Az RTL Klub annyira sikeres, hogy még az Oviapu című borzalmas Schwarzenegger-filmet is 1,38 millióan nézték meg rajta, amiről a legtöbb moziszökevény csak álmodik.

A TV2 pedig a Tényeket, a Jóban Rosszban-t és A Nagy Duettet tudja felmutatni. Valahol 1,2 millió környékén. Magas lapok nélkül nehéz vinni a kasszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik