Kultúra

Superman lemondana állampolgárságáról

Az ENSZ épülete előtt jelentené be a szuperhős: nem vállal közösséget tovább Amerikával.

“Unom már, hogy minden cselekedetemet az amerikai politika fényében akarják magyarázni” – mondta a szuperhős, a DC Comics által nyomott Action Comics képregénysorozat 900. számának egyik rövid történetében. A képkockákon Superman csupán utal a lemondási szándékára, ám leghűségesebb rajongóinak már ennyi elég volt a felháborodáshoz.

Az Action Comics sorozat legújabb kiadványa szerint Superman egy ENSZ előtt tartott beszédében szándékozik lemondani az amerikai állampolgárságáról.

Az 1938-ban feltűnt hős konzervatívabb rajongói nagyon rossz szemmel nézik az események alakulását, mivel szerintük a képregényfigura mindig is az “igazság, a pártatlanság és az amerikai út” melletti elhivatottságát hirdette.

A sokakat megdöbbentő történetbeli csavar oka, hogy a távoli bolygóról érkezett szuperhős a jövőben több globális küldetést szeretne vállalni. “Az Action Comics 900 egyik rövid történetében Superman arról beszél, hogy globális szintre akarja kiterjeszteni a gonosz ellen vívott örök harcát, de ettől függetlenül mindig is elkötelezett marad a fogadott hazája és kansasi gyökerei iránt” – hangsúlyozta Jim Lee és Dan DiDio, a DC Comics társkiadói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik