Kultúra

Képregény, karikatúra a rasszizmus ellen

Képregény- és karikatúrakiállítással hívják fel a figyelmet a diszkrimináció abszurditására hétfőn este a budapesti Európa Pontban.

Az este 7 órai megnyitó után rövidfilmeket vetítenek, majd zenés-táncos bulival várják a vendégeket. A belépés ingyenes.

Magyarországon 11 éve ünneplik a március 21-i Antirasszista Világnapot. A budapesti Európa Pontban hétfőn este képregény-kiállítás nyílik a témában. A Comics Against Racism egy olasz-francia-német kezdeményezés, amely a képregények, a karikatúra és a humor eszközével reflektál a rasszizmusra és a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira.

A megnyitó után We Are Here (Itt vagyunk) címmel rövidfilmeket láthat a közönség a Szubjektív Értékek Alapítvány válogatásában. A szervezet olyan művészeket és vizuális médiával foglalkozó embereket fog össze, akik felemelik szavukat a jogtiprások ellen és képekbe öntik a véleményüket. Az est végén pedig a Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására a magyar Irie Maffia Soundsystem tagja, Dj Dermot keveri a zenét, amire este 8 és 10 között lehet bulizni az Európa Pontban. A programokra a belépés ingyenes.

AJÁNLOTT LINK:
A programról bővebben a magyar EU-elnökség weboldalán
A We Are Here weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik