Kultúra

Ez lesz ma a Titanicon [péntek]

Ma végre lehull a lepel a fesztivál meglepetésfilmjéről, az erősebb idegzetűek pedig a Toldi éjszakai vetítésén egy újabb hideglelős „kaszabolós” filmet nézhetnek meg.

Az Urániában 18.00-tól vetítik az Ölésre ítélve című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót, amely versenyben van a Hullámtörők-díjért. A lengyel kultrendező, Jerzy Skolimowski politikai alapszituációra komponált egzisztencialista drámájának főszerepében Vincent Gallo nyújt lebilincselő alakítást. A film magyar koprodukciós partnere a Mythberg Films, a vetítésen pedig Berger József, a film társproducere lesz a vendég.

18.00-tól a Toldi moziban ismét meg lehet nézni az Elátkozott örökség című brit krimi-vígjátékot, amelyben két fivér bonyolódik elképesztő kalandokba az apjuk által hátrahagyott rejtélyes örökségnek köszönhetően. A vetítés utáni közönségtalálkozón a film producere, Tobias Tobbell ismét szívesen válaszol a kérdéseitekre.

A Toldiban 20.00-tól végre kiderül az is, mi lesz a fesztivál meglepetésfilmje, amelynek címét egészen mostanáig hétpecsétes titokként őrizték a szervezők. A filmről elöljáróban annyit lehet csak tudni, hogy erős irodalmi alapokkal rendelkező alkotásról van szó, szerte a világon erősödő kultstátusszal.

A meglepetésfilm után a látványos, vérfürdős bosszúfilmek rajongóit egy éjszakai vetítésre is várják a Toldiban, ahol 23.00-tól a Vadállat című ír thriller lesz látható. A film főhőse egy csendes és visszahúzódó fotóriporter, aki egy megalázó és brutális utcai támadás áldozata lesz. A fiú a trauma után többé nem talál kiutat a paranoia és az erőszak ördögi köréből, és menthetetlenül tart véres végzete felé. Brendan Muldowney meghökkentően kevés pénzből forgatott filmje szuggesztív képi világával és zsigerig hatoló lélektani pontosságával a Taxisofőrt és a Szalmakutyákat idézi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik