Kultúra

Kivágták a káromkodásokat az Oscar-díjas filmből

A király beszéde új, gyerekeknek szánt változatában csak szalonképes szavak hagyják el az uralkodó száját. A film jövő héten kerül az észak-amerikai mozikba.

A Weinstein Company csütörtökön jelentette be, hogy az új vágás nyomán kikerültek a produkcióból a káromkodások, így szülői felügyelettel már 13 éves kortól beülhetnek a filmre a tinédzserek.

Az eredeti verzióban a dadogással küzdő Albert herceg, aki később VI. György néven ült a brit trónra, beszédterápiája során oldja feszültségét néhány keresetlen kifejezéssel. Február végén az uralkodót játszó Colin Firth megkapta a legjobb színészi alakítás Oscar-díját az Amerikai Filmakadémiától.

Tom Hooper drámája – amely a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv Oscarját is elnyerte – április 1-jétől ezer amerikai filmvásznon látható majd gyerekváltozatban.

Az alábbi jelenet tehát megmarad a felnőtteknek:

A király beszédére eddig több mint 130 millió dollárért (24 milliárd forintért) váltott jegyet az amerikai és kanadai közönség. A forgalmazó a korhatár csökkentésétől a nézőszám megugrását várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik