Kultúra

Tényleg megszúrták Hamletet egy színházban

Hamarabb esett össze Hamlet a tervezettnél Shakespeare drámájának egy írországi előadásán, ám nem rendezői újítás, hanem baleset miatt.

A darab párbajjelenetében nem Hamlet győzött, ugyanis véletlenül valóban sebet kapott. A címszereplőt alakító Conor Maddent ellenfele a szeme alatt, a kardja hegyével döfte meg olyan súlyosan, hogy Hamlet a hétfő esti előadáson összeesett.

A nézők ugyan megdöbbentek, de sokan azt hitték, hogy minden terv szerint alakult, és a seb része az “előadásnak”. Végül azonban a rendező is megjelent a színpadon, és bejelentette: a vér és a jajkiáltás valódi volt, a darabot pedig – dán kifályfi híján – nem tudják folytatni.

Madden kórházba került, de szerencsére sebe nem bizonyult súlyosnak, és nem tartották ott, szerdán pedig már valószínűleg ismét szerepelhet Cork városának Everyman Színházában. Feltehetően akkor már győz a shakespeare-i “papírforma”, és Hamlet nyeri a “csörtét”, igaz, a párbaj során ellenfele, Laertes mérgezett kardjától ő is megsebesül, és nemsokára meg is hal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik