Kultúra

Új igazgató a Művészetek Palotája élén

Káel Csaba március 17-től veszi át a tisztséget. Kiss Imre megromlott egészségi állapota miatt kérte felmentését.

A hírt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be.

Kiss Imrét, aki néhány nappal ezelőtt vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkereszt polgári tagozata kitüntetést a köztársasági elnöktől, 2003 októberében nevezték ki a Művészetek Palotája első vezérigazgatójának, megbízatását 2008-ban hosszabbította meg Hiller István korábbi oktatási és kulturális miniszter újabb öt évre.

Távozása után, 2011. március 17-től vezérigazgatói főtanácsadóként segíti tovább a Müpa menedzsmentjének munkáját. Csonka András vezérigazgató-helyettesként továbbra is gondoskodik a napi ügymenet, a programok és szolgáltatások zavartalan működtetéséről, színvonaláról, egyetértésben és együttműködésben a vezérigazgatóval és a főtanácsadóval.

A Müpa Magazin 2011. tavaszi száma – a kiadvány a sajtótájékoztatóval egy időben jelent meg – Kiss Imre búcsúszavaival indul. A távozó igazgató így nyilatkozik: “A hetedik évébe lépő Müpa új vezetővel, de a régi értékek mentén folytatja azt a kulturális küldetést, amelyet elkezdett. Biztos vagyok benne, hogy az utódom megőrzi majd Önöknek mindazt, amiért eddig szerették a Müpát; és abban is, hogy sok olyan újdonsággal áll majd elő, amiért új és új rajongói lesznek a háznak. Káel Csaba, aki most a helyemre áll, a ház első percétől fogva részt vett a közös munkában, s őszintén kívánom, hogy a Müpa következő hat éve még sikeresebb legyen, mint az első hat volt.”

AJÁNLOTT LINK:
Káel Csaba váltja Kiss Imrét a Müpa vezérigazgatói székében (Fidelio.hu)
Egy igazi happy end: Káel Csaba nemzetiesíti a Kodályt? (Pécsi STOP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik