Kultúra

Aláírásgyűjtés a Fesztiválzenekar mellett

Már majdnem 2500 ember támogatta aláírásával a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásának tervezett csökkentése ellen tiltakozó leveleket.

A Budapesti Fesztiválzenekar közönségének tagjai a tervezett 175 milliós támogatás-csökkentés felülvizsgálatára és a koncertek megtartásához szükséges támogatás helyreállítására kérik a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot és a Fővárosi Önkormányzatot. A zenekar közönségének képviselői személyesen tervezik átadni a leveleket Réthelyi Miklós miniszternek és Tarlós István főpolgármesternek – tájékoztatott szerdai közleményében Körner Tamás, a BFZ igazgatója.

A BFZ Alapítvány kuratóriumának elnöksége februárban válságtanácskozást tartott, és megállapította, hogy az elvonás drámaivá teszi az intézmény helyzetét, és súlyosan veszélyeztetné a zenekar hazai és külföldi koncertkötelezettségeit.

Februárban került nyilvánosságra, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium 100 millióval, a fővárosi önkormányzat pedig 75 millió forinttal ad idén kevesebbet a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Ez a teljes támogatás húsz százalékát jelenti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik