Kultúra

Londonban atadták a Laurence Olivier színházi díjakat

A Doktor Szöszi (Legally Blonde) című amerikai filmvígjáték musicalváltozata és egy 1939-es dráma, az After the Dance feldolgozása vitte el a pálmát.

A díjátadó gálát a londoni Drury Lane színházban tartották.

A 2001-es amerikai vígjátékból készült musical-adaptáció hármat, Terence Rattigan drámája négyet váltott díjra a hat-hat jelölésből. Előbbi amellett, hogy a legjobb új musicalnek ítélték, elnyerte musical kategóriában a legjobb színésznő és a legjobb mellékszereplő díját.

Az After the Dance lett a legjobb feldolgozás. Emellett a darab női főszereplője, Nancy Carroll kapta a legjobb színésznő díját és Adrian Scarborough a legjobb mellékszereplőnek járó díjat.

A legjobb új színmű díját az amerikai Bruce Norris Chicagóban játszódó Clybourne Park című darabja nyerte el. A legjobb színésznek járó elismerést Roger Allam kapta Shakespeare IV. Henrik című drámájában nyújtott alakításáért.

Különdíjban részesült Stephen Sondheim, a Broadway egyik legnevesebb musicalszerzője. A nyolcvanéves zeneszerző és szövegíró személyesen vette át az elismerést. Sondheim munkái között olyan, mára klasszikussá vált darabok találhatók, mint a West Side Story, a Nyakfelmetsző (Sweeney Todd), a szintén Leonard Bernsteinnel közös Candide és az 1990-es Dick Tracy című film zenéje, amely az Oscar-díjat is meghozta számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik