Kultúra

Kiszabadul a Faithless a Szigetről [heti koncertajánló]

Heti ajánlatunkban: még egy trendi brit indie-csapat, egy újjáalakult stoner legenda és a Sziget nagyszínpadának rezidensei.

DJ BOOTSIE QUARTET
Szikra, március 18. 23h

A hosszú hétvégét most szombaton nyögjük, úgyhogy sokakat nem lesz könnyű kimozdítani otthonról pénteken, de a Szikra mindent megtesz annak érdekében, hogy mégis sikerüljön a dolog: DJ Bootsie-ékat hívták meg erre a napra, és belépőt sem szednek a bulin. A hazai elektronikus zene egyik legnagyobb közönség- és kritikuskedvence miatt azért érdemes lesz egy kicsit megerőltetni magunkat.

Belépő: 22h-ig ingyenes, utána 1000 Ft
DJ Bootsie a Myspace-en

CHEW LIPS (UK)
Corvintető, március 18. 20h

Nem egyszeri alkalom volt az Is Tropical és a We Have Band közelmúltbeli budapesti fellépése: pénteken ismét egy fiatal londoni indie zenekar jön a fővárosba. A Chew Lips 2008-ban alakult, „minimalista dance-popot” játszik, első lemeze pedig 2010 januárjában jelent meg, és rögtön jó kritikákat kapott pár fontos helyen. Hogy mennyire volt megalapozott a lelkesedés, az kiderül a Corvintetőn.

Belépő: elővételben 1500, a koncert napján 1800 Ft
Chew Lips a Myspace-en

SANDWELL DISTRICT (UK)
A38 Hajó, március 19. 20h

Ismét jelentkezik a Technokunst programsorozat, amelynek célja, hogy „megmutassa a techno igazi arcát”. Ez alkalommal két avatott szakember, az amerikai Dave Sumner, ismertebb nevén Function, valamint a brit Karl O’Connor, azaz Regis asszisztál ehhez, akik egyaránt a kilencvenes évek eleje óta vannak jelen a színtéren, és 2002 óta együtt is zenélnek Sandwell District néven, komoly underground sikereket aratva. A páros szettjének le- és felvezetését Isu és Dork vállalták.

Belépő: elővételben 2200, a fellépés napján 2700 Ft

KYUSS LIVES! (USA)
Petőfi Csarnok, március 20. 20h

Történelmi pillanat: Budapesten is megünnepli váratlan feltámadását az elmúlt években hallatlanul népszerűvé vált stoner rock újra aktív alapzenekara, a Palm Desert-i Kyuss. A hamarosan szintén a PeCsában játszó Queens of the Stone Age frontembere, a Kyussban még csak gitározó Josh Homme ugyan kimaradt a reunionból (ezért a kis névváltoztatás), de a csapat klasszikus felállásának másik három tagja együtt van, úgyhogy minden bizonnyal komolyan berezonálnak majd a búgó-bongó slágerektől a városligeti koncertterem falai.

Belépő: 6000 Ft
Kyuss Lives! a Myspace-en

FAITHLESS (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, március 21. 20h

Végül kacsintsunk át a jövő hétre, hiszen jut egy nagy koncert hétfőre is: Faithless a Sportarénában. A 16 év alatt hat lemezt kiadó, de a mai napig két számról, a God is a DJ-ről és az Insomniáról ismert dance együttes a múlt évtized vége óta évente jár hazánkba, de a törzshelyük a Sziget Nagyszínpada, úgyhogy ez a buli most rendhagyó lesz, sőt talán még tétje is van a csapat szempontjából, hiszen most derül ki, igazából mekkora is a rajongótáboruk.

Belépő: 10 900-13 900 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik