Kultúra

Megmarad a József Attila Színház

Határozottan cáfolta Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes, hogy megszűnne a József Attila Színház.

A Magyar Nemzet szombati számában idézi Csomós Miklóst, aki szerint Méhes László, az intézmény jelenlegi vezetője pánikot kelt és “alattomos kommunikációs játékot” kezdett, amikor teljesen kiforgatta a kérését, hogy ne kössön munkaszerződéseket a következő évadra. Hozzátette: Méhes még ezt az évadot végigvitte volna, de megnyilatkozásaival elvesztette a városvezetés bizalmát. “Még nem döntöttük el, milyen véget érhet az igazgatói pályafutása, de egyet leszögezhetek, a József Attila Színház tovább fog működni”.

Ismertette: kiírnak egy színházi célú hasznosítási pályázatot és, ha találnak olyat, aki önkormányzati támogatás nélkül tudja színházként működtetni az intézményt – ez lehet akár a jelenlegi társulat egy új menedzsmenttel -, azt fogadják el első körben. “Ha mindez mégsem sikerülne vezetői pályázatot írunk ki a színház igazgatására” – mondta Csomós Miklós.

A Népszavának azt mondta a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes: mind a Kabaré 24, mind a József Attila Színház helyén a jövőben is csak színház lehet, erre a következő közgyűlésen ki is írják a pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik