Kultúra

Távozna a József Attila Színház igazgatója

Méhes László Tarlós Istvánnak ajánlotta fel a lemondását még múlt héten.

A színházigazgató még a múlt héten, Tarlós Istvánnak ajánlotta fel távozását, amikor a főpolgármesterrel a színház jövőjét érintő kérdésekről tárgyalt.

Méhes László szeretné mindenben segíteni a tulajdonos önkormányzat döntését, ezért az MTI-nek eljuttatott közleményében erősítette meg lemondásának felajánlását, hiszen így a következő évadtól már olyan vezető állhat a teátrum élén, aki minden szempontból bírja a városvezetés bizalmát és támogatását.

“Tarlós István szívesen látna főrendezőként egy új színházigazgató oldalán. Ezt a megtisztelő gesztust igazgatói munkám elismerésének tekintem. Egyelőre azonban még nincs olyan helyzet, hogy azt vizsgáljam, a jövőben milyen szerepet látok magamnak a színháznál”, nyilatkozott a rendező.

Tarlós István a múlt csütörtöki találkozón világossá tette, hogy az idén 55 éves József Attila Színházat nem fenyegeti a bezárás veszélye, és a jövőben is ugyanilyen magas színvonalon működhet tovább.

Mint arról az MTI egy hete beszámolt, a teátrum erre a hétre ígérte a megállapodás megszületését a Fővárosi Önkormányzat és a József Attila Színház között, a pontos tervekre és számokra így egyelőre még várni kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik