Kultúra

Távozik a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Nagy Viktor közös megegyezéssel távozik posztjáról.

Az igazgató megbízatását pénteken, február 28-i hatállyal vonta vissza a győri közgyűlés. Az erről határozó zárt ülést követően Borkai Zsolt polgármester bejelentette: a jövőben közalkalmazottként, rendezőként működhet tovább a Győri Nemzeti Színházban Nagy Viktor.

A közgyűlés az igazgatói posztra kiírandó pályázat lezárultáig – teljes jogkörrel – március elsejei hatállyal Forgács Pétert bízza meg az igazgatói teendők ellátásával. A Kisalföld című megyei napilap múlt csütörtökön írt arról, hogy a győri képviselőtestület szakbizottsága azt javasolta, mentsék fel az igazgatót, és Forgács Pétert tegyék meg átmeneti vezetőnek. Borkai Zsolt polgármester a lapnak akkor elmondta: a városvezetőség és az igazgató a napokban egyeztetett az intézmény műsorpolitikájáról, de mivel álláspontjuk nem közeledett, közös megegyezéssel úgy döntöttek, a város visszavonja a vezetői megbízást.

Borkai Zsolt kedden úgy nyilatkozott, hogy a mostaninál kedveltebb színházat szeretne a városnak, és pályázatra azért van szükség, mert Nagy Viktor igazgatóval a műsortervezést illetően nem voltak egy hullámhosszon.

“Olyan színházat szeretnék, ahová szívesen járnak az emberek, ahova nagyon sokan el akarnak jutni, nemcsak a győriek, de Győr környékiek is. Olyan teátrumot, amely nézői oldalról rendkívül sikeres” – fogalmazott akkor Borkai Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik