Kultúra

Új koncertalbum az AC/DC-től

A banda a hírek szerint a 2009 decemberében Buenos Airesben adott tripla fellépése anyagát adja közzé.

A The Rock Doctor zenei blog úgy tudja, hogy Brian Johnson énekes egy interjúban erősítette meg a már korábban rebesgetett hírt a CD+DVD megjelenéséről.

“Legalább tizenkét kamerát használtunk a három koncerten az argentin fővárosban, ez volt a két éven át tartó világkörüli turné befejezése. A koncertanyag várhatóan hat héten belül a piacon lesz” – közölte Brian Johnson.

A három Buenos Aires-i koncert természetesen telt házzal ment, tehát háromszor 65 ezer néző látta az AC/DC-t akkor, és hallhatott olyan klasszikus számokat, mint a Back in Black, a Dirty Deeds Done Dirt Cheap, a Thunderstruck, a Hells Bells, a Shoot To Thrill, a You Shook Me All Night Long vagy a Highway To Hell.

A frontember elmondta, hogy a csapat nem tervezget, csak pihen a hosszú és fárasztó turné után, amely a 2008-ban megjelent Black Ice című stúdióalbumhoz kötődött. “Összességében mintegy ötmillió ember látott minket” – jegyezte meg Johnson. A turné során a banda 2009. március 23-án a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett, óriási sikerrel.

Az AC/DC lassan négy évtizedes története során 18 albumot adott ki, ezek összességében világszerte több mint 200 millió példányban fogytak el. A legsikeresebb lemez a Bon Scott énekes halálát követően immár az új frontemberrel, Brian Johnsonnal készített 1980-as Back in Black volt, amely a becslések szerint – Michael Jackson Thrillere után – minden idők második legkelendőbb albuma 50 milliós eladással. Grammy-díjat azonban az AC/DC csak tavaly kapott War Machine című daláért.

A Shoot to Thrill ahogy a Iron Man 2-ben hangzik:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik