Kultúra

Népítélet: siker az új magyar sorozat

Nem kell sok: egy hazai kötődésű, modernnek tűnő valami már kivált valamiféle érdeklődést a tévénézők körében. Akik már régóta nincsenek elkényeztetve.

Miközben az alapvető trendek ugyanazok, vannak változások. A nézettségi ranglista tetején még mindig ugyanazok állnak, a Barátok közt – Fókusz – Tények – ValóVilág kvartett közötti végső sorrendet nagyjából az dönti el, az utóbbiban milyen új fogással rukkolnak ki a műsor készítői. VV Olivér célkeresztbe emelése, majd kiejtése-kiesése bejött, a mackós, de érzékeny szívű (ő lenne az eddigi legtöbbet síró valóságshow-hős) férfi megosztó karakter volt, sokan kötődtek hozzá így vagy úgy. Kérdés, kiválásával milyen irányba tart majd a műsor, hisz nélküle Alekosz lesz az egyedüli igazán karakteres férfiszereplő (ami azért sok mindent elárul úgy nagyjából a magyar médiáról – no meg lángoktól ölelt kis országunkról).

De lejjebb történtek változások. A legfontosabb, hogy a magyar tévésorozatok örök felelőse, Szurdi Miklós megint letett pár videokazettát az asztalra, a Casino címen futó magyar Las Vegas (amelyben Voith Ági a magyar James Caan) pedig jól kezdett. A kedd esti első epizód 1,18 milliós nézettséget ért el, ami a Dr. Csonttal a legjobb eredményt érte el a nem szappanopera-sorozatok között. Nyilván a folytatás még érdekesebb lesz, vagyis, hogy a nagy marketingkampánnyal (spotok, így készült-filmek, bulvárműsorok felvezetése) bevezetett műsor meg tudja-e tartani (avagy akár nővelni is tudja) ezt az egymillió körüli nézettséget. Ha igen, szüret. (A sorozat teljesítményéről és lehetséges sorsairól itt olvashat.)

A legjobb filmek sorrendje: Daredevil, a fenegyerek (1,26 millió néző), Tök állat (1,21 mill.), Oceans’ 11 – Tripla vagy semmi (885 ezer), Száguldó erőd (848 ezer).

Március 7-én érkezik a Viasat3 erotiko-pastorico-historico (a nem kívánt törlendő) valóságshow-ja, a csábítóképességen alapuló Éden Hotel, melynek kulcsa, várhatóan, az lesz, hogy képesek lesznek-e az alkotók olyan epizódokat összeszerkeszteni, amelyek túlmennek a pőre testiségen, hisz abból jócskán el vagyunk eresztve Szandika és a többiek jóvoltából. (Szerintem az RTL Klubnál kicsit rá is gyúrnak erre a vonalra, hogy telítsék a nézőket.)

A verseny folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik