Kultúra

Pálffy szerint Alföldinek mennie kell

A KDNP szerint nemzetgyalázás az, ami a Nemzetiben folyik.

A KDNP kitart amellett, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárának el kell távolítania a direktort. A párt frakciószóvivője a Klubrádió reggeli műsorában botrányosnak nevezte, hogy a Magyar Ünnep című darab továbbra is a színház repertoárján van.

Pálffy István szerint a március 15-ei nemzeti ünnep közeledtével sürgetővé vált az ügy rendezése. Mint mondta, Alföldi Róbertnek pályáznia kellene egy másik budapesti színház megüresedő posztjára, ahol kísérletezhetne. A Nemzeti Színház színpadán nem folyhat az a nemzetgyalázás, amely “a darabból árad és amelyben bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarországra” – közölte.

A KDNP nem kíván beleszólni a művészeti koncepcióba, de a magyar nemzeti színháznak olyannak kell lenni, mint például a román nemzeti színháznak, ízlésesnek – mondta. A párt minapi közleményében emlékeztetett rá, hogy már 90 napja követelik Alföldi Róbert menesztését.

A KDNP véleménye szerint a kulturális közintézmény vezetőjével szemben bármikor indítható fegyelmi eljárás, mert megbízási szerződését nyilvánvalóan megszegte és alkalmatlan a Nemzeti Színház vezetésére.

Alföldi a kifogásolt dráma történetéről korábban azt mondta, hogy Európában és a világban csak azok a nemzetek tudnak előre lépni, amelyek szembenéznek a múltjukkal, és kibeszélik a társadalmat gyötrő fájdalmakat, sérelmeket. A direktor a Magyar Narancsnak azt mondta, magától nem megy, szerződése pedig 2013-ig szól.

AJÁNLOTT LINK:

Závada Pál: Magyar ünnep (Nemzeti Színház)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik