Kultúra

Bezárt Szekszárd egyetlen mozija

A Babits Mihály Művelődési Ház átépítése miatt januártól nem üzemel Szekszárd egyetlen filmszínháza, a Panoráma mozi.

A mozi 600 négyzetméteres nagytermét az Agóra-program keretében egy 500 főt befogadó, multifunkcionális teremmé alakítják át, ahol később konferenciákat, kiállításokat, szórakoztató programokat egyaránt rendezhetnek.

A helyiségben az átalakítás után lesz ugyan mozivászon, de valószínűleg már nem vetítenek filmeket; ezt az intézményvezető részben az alacsony nézőszámmal, részben azzal magyarázta, hogy a mozi nehezen lenne összeegyeztethető a ház új funkcióival.

Mint mondta, 2010-ben a napi négy filmet játszó Panoráma moziban – a szervezett iskolai csoportokkal együtt – átlagosan valamivel több mint 12 néző jutott egy filmre. Mindezt úgy érték el, hogy a tolnai megyeszékhelyen úgynevezett első soros mozit működtettek, ami azt jelenti, hogy a filmeket a magyarországi bemutató után három héttel már láthatta a közönség.

A mozi 2005-ben felújított art termében ugyanakkor várhatóan ez év őszén ismét lesz vetítés. A 63 fős teremben továbbra is 70 százalékban magyar és artfilmeket játszanak majd – mondta az igazgató.

A Panoráma volt egyébként az egyetlen olyan mozi Tolna megyében, ahol a hét minden napján tartottak vetítéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik